¿Yá sabési cuála ye la otra bébora tradiconal d’Asturies? Amás de la sidra, n’asturies tamién ye’l vinu de la Tierra de Cangas. Vamos a ver esti documental:
👉 Calca na imaxe y vas entrar na web del Vinu de la Tierra de Cangas, onde vas poder asoleyar tola información que vas necesitar pa facer estes xeres:
👉 Vamos facer un resume cronolóxicu coles principales feches de la hestoria del vinu.
👉El Vinu de la Teirra de Cangas nun quier dicir que sólo se faiga en Cangas del Narcea. Hai qu’arrimase al suroccidente asturianu pa ver los conceyos productores del vinu. ¿Qué númberu-y correspuende a caún?
Tinéu, Cangas, Eilao, Allande, Pezós, Grandas, Degaña ya Ibias
👉 ¿Qué tipos d’uves s’usen pa facer los vinos?
👉 Dibuxa na llibreta’l logotipu de los Vinos dela Tierra de Cangas.
👉 Equí tenemos les fases d’ellaboración del vinudesordenaes, recórteles y apégles nel so sitiu, onde-y correspuenden a caúna. Llueu vamos a pintales curioses.
👉 Como curiosidá: el cachu ye’l recipiente de madera onde tradicionalemte se bebía el vinu, calcan na imaxe y vas tener más información sobre esti recipiente comuñal.
👉 Na cocina: una de les recetes más populares de la nuesa cocina,les peres al vinu, ¿atréveste pa con ella?
👉P’acabar, si viaxes pela tierra del Vinu de Cangas, nun t’escaezas de facer una visita p’afondar más nel tema al:
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